Huisvestingsverzoeken

In Eindhoven zijn diverse mogelijkheden om een ruimte te huren voor jouw activiteit(en). Een geschikte ruimte is afhankelijk van de soort activiteit, budget en of je incidenteel, per dagdeel, voor de hele week en/of een langere periode een ruimte zoekt. Mochten onderstaande verwijzingen je niet verder helpen en zoek je iemand die met je meedenkt en advies geeft? Dan kun je natuurlijk contact met ons opnemen.

Formulier huisvestingsverzoeken

In bijzondere gevallen verhuren wij maatschappelijk vastgoed. Heb jij een activiteit, met een maatschappelijke functie, die je graag gedurende de hele week voor een langere periode wilt huisvesten, dan kom je wellicht in aanmerking. Wij hebben voorwaarden omschreven waaraan een activiteit moet voldoen. 

Voorwaarden

  1. De activiteit is maatschappelijk van aard. Hiermee bedoelen wij dat:
    • deze de inwoners van Eindhoven ten goede komt en
    • een sociale, sportieve of culturele bijdrage levert en
    • een aanzienlijke bijdrage levert aan de gemeentelijke beleidsdoelstellingen.
  2. De activiteit is bedoeld voor alle Eindhovenaren. Dit houdt in dat iedere inwoner die belangstelling heeft kan deelnemen.
  3. De activiteit is niet commercieel van aard en betreft geen religieuze of politieke bijeenkomst.
  4. Voor de activiteit is geld beschikbaar voor kosten, zoals huur, energiegebruik, verzekeringen etc.

Voldoet jouw activiteit aan de voorwaarden, vul het formulier in. Jouw aanvraag wordt door ons beoordeeld. Dit kan enkele weken duren. Mochten we tussentijds vragen hebben, dan hoor je eerder van ons. Je ontvangt altijd een terugkoppeling, zowel bij een positief als negatief besluit. Bij een positieve beoordeling bespreken we samen welke ruimte beschikbaar is. De faciliteiten en huurtarieven verschillen per locatie.

Atelierruimte

Ben je als (beginnende) creatieve ondernemer op zoek naar een betaalbare werkruimte, waar jouw creativiteit goed tot uiting kan komen? Wij helpen je graag verder bij het vinden van goede huisvesting om je activiteiten verder te ontplooien. Neem contact met ons op via maatschappelijkvastgoed@eindhoven.nl en wij helpen je zo spoedig mogelijk verder. 

Ook als je op zoek bent naar creatieve werkruimte, kun je bij VPS Eindhoven terecht (Antikraak Eindhoven - Wonen & Werken - VPS Nederland (vps-nl.com)), zij beheren ons leegstaand vastgoed tot aan moment van verkoop, herinzet of herontwikkeling. In 2019 is het Atelierbeleid vastgesteld door de gemeenteraad. Daarin is opgenomen dat de gemeente samen met partners in de stad creatieve werkruimten wil realiseren, het liefst voor alle creatieve makers, in welke fase van hun carrière dan ook.

Incidenteel huren in een sportieve omgeving

Ben je op zoek naar een geschikte ruimte in een sportieve omgeving voor bijvoorbeeld een (sport)activiteit, evenement of vergadering? Ook daar hebben we mogelijkheden voor. Via de reserveermodule van Eindhoven Sport kun je incidenteel een ruimte huren. Hier kun je kijken waar en in welke wijken, ruimten beschikbaar zijn en direct een reservering plaatsen. Heb je een vraag over een accommodatie of de beschikbaarheid? Neem dan contact op met Eindhoven Sport.

Nog meer opties

Wanneer jouw activiteit niet in aanmerking komt, wil dat niet zeggen dat er geen ruimte beschikbaar is via een andere aanbieder dan de gemeente. Denk bijvoorbeeld aan een ruimte van een woningcorporatie, leegstandsbeheerder, een bedrijf of commerciële verhuurder. Wij helpen je graag bij het vinden van goede huisvesting in de stad om je activiteiten verder te ontplooien. Je kunt ons bereiken via emailadres maatschappelijkvastgoed@eindhoven.nl.

Tip
Op eindhoven.nl/ondernemen vind je meer informatie over ondernemen in Eindhoven.